fredag 13 februari 2009

Mot Stockholm

Matlagning till kvällen. Italiensk buffé till 20 pers. Ganska smidigt även om man är ensam.
Ikväll är vi fyra!
Så Syster Yster, Svägerskan, Fru A och undertecknad ska passa på att ha riktigt roligt under tiden vi jobbar och sedan kanske det hinns med något kul efteråt också innan det är dags för Sportlov

torsdag 12 februari 2009

Att skjuta upp det oundvikliga

"Snälla mamma. Vänta länge att hämta killarna. Jag vill leka mer och dom blir så arga ..."
Lille H försöker beveka sin dyra moder att låta bli att hämta hem syskonen efter skoldagens slut. Det är ju så mycket roligare med storebrödernas Star Wars Lego än den egna backen med Duplo.

torsdag 5 februari 2009

Inspiration

Mina små ljushuvud har just suttit en lång stund och läst på www.godisbloggen.se . En oerhört fängslande blogg visade det sig.

Nu leker de. De leker L-Ö-R-D-A-G-S-G-O-D-I-S!!! Hur kommer man på idéen ens?
Här är djungelvrål, apor från Zoo-asken, gröna grodor, geléfladdermöss, sega råttor och salta katter förståss. Aporna äter givetvis skumbananer och chilifrukter. Jag sitter och ler och förundras över denna imponerande fantasiförmåga

onsdag 4 februari 2009

Ändrar mig - ibland är det jättelångtråkigt

Just idag var min mage lite i olag så jag har tillbringat större delen av dagen i sängen där jag roat mig med - just ingenting. Inte årets händelserikaste dag med andra ord.
Ett antal syskonbråk har jag ju förstås lyckats lösa men annars var det mest spännande upplösningen i Björn Hellbergs Club Karaoke och den var inte speciellt rafflande. Han är bättre på tennis än deckare tycker jag.
Återstår att se om Jason Bourne kan bringa lite spänning åt slutet av denna dag åtminstone. Just nu slåss han för sitt liv på TV:n. Dags att ta en vända till köket...

måndag 2 februari 2009

Det är i alla fall aldrig långtråkigt...

Tänk så fantastiskt hur en omöjlig situation bara kan förändras totalt på så kort tid att man inte tror sina ögon. De senaste två veckornas spänning, känslostormar och oro hade varit intensiv även utdragna över ett halvår... Det är bara fem dygn sedan allt verkade nattsvart och idag sitter jag inne hos min extra familj och äter festmåltid - hela familjen tillsammans och alla glada och friska. Helt otroligt och den tacksamhet jag känner är enorm. Wow!!!!!

Det är fortfarande en lång resa kvar men vägen känns jämförelsevis ganska rak och "oguppig" mot hur det varit.

söndag 1 februari 2009

Lite bilder


Frukost!

Förra helgen var vi på julgransplundring i Södermanland. Så roligt med hästar, fyrhjulingar, dans kring granen och trevliga människor att umgås med. Lille H fick stanna hos mormor och morfar men de tre "stora" trivdes kungligt. Stora A red på den stora ponnyn och även om han hisnade lite första gången njöt han snart i fulla drag.

V som aldrig tidigare suttit på en häst red efter en stund utan att någon höll i vare sig honom eller hästen ;-)

Och lilla A pratar redan om när hon ska börja på ridskola som kompisens storasyster. Vem vet ... någon gång kanske även mamma vågar sitta upp. Å andra sidan ringer K:s ord i öronen "Det är ju egentligen helt vansinnigt. Man sätter sig på ett djur med 500 kg muskler och hjärna som en valnöt..." Måhända att jag fortsätter att trivas bäst på marken.

Dans kring granen, fiskdamm och tårta passade fint innan bastu (i mitt fall en tupplur istället). Kvällen bjöd på god-god-god-middag och roligt sällskap till sent på natten. Gissa om vi sov gott sedan innan det var dags för frukost och hemfärd.

Maken och barnen har varit i pulkabacken i eftermiddag.
Full fart!
Fyra toast av fem...



Stora A klev just in genom dörren. Nyklippt och med lite extra grön färg på toppen som lite piff. Vilken stor kille vi har...