måndag 20 oktober 2008

Man vänjer sig

Diskmaskinen är utdömd! Snart kommer det en ny från försäkringsbolaget. Det är tur det. För det blir inte rent.
Fast man vänjer sig. Häromdagen tyckte jag att det är nog inte så mycket att klaga på när jag plockade ur den. Det blir ju blankt och fint, mitt porslin. Det var tills jag tänkte efter. Av glasen fick hälften stå kvar till nästa omgång, tre tallrikar var så smutsiga att de var tvungna att få en omgång till, resten av tallrikarna och glasen torkade jag med en diskhandduk för att få bort de värsta fläckarna och karotterna bestämde jag mig för att diska för hand istället. Det var en bra omgång i vår diskmaskin. Man vänjer sig...

Maken är på skroten. Han ska försöka muta skrotfarbröderna med rikskuponger.
Vårt kylskåp hade glashyllor.
Från början hade det många. Sedan hade det inte så många. Sedan kom jag på att det gick att stötta en hylla med en flaska rödvin (för matlagning förståss). Sedan gick inte det heller. Då hade vi en hylla. Men man vänjer sig.
Nu är all mat staplad i botten av kylen och maken letar hyllor på skroten.

Dicks hushållsservice brydde sig inte om att prata med försäkringsbolaget om vår diskmaskin. De har nog inte brytt sig om vår spis heller. Den där spisen som släcker hela huset om man sätter på fel plattor.
"Något elektriskt" sa han "Bara att beställa en ny dosa", "Kommer på ett par veckor". Det var två månader sedan.
Man vänjer sig. Köttet mår bra av att vila medan man rör ihop såsen. Potatis kan man koka i mikron. Två plattor är ju bättre än ingen. Man vänjer sig.

Men att tvätta för hand - det kan jag inte vänja mig vid. Igårkväll kastade tvättmaskinen in handduken eller något sådant. Va? Hur kan den göra så mot mig?
Nu får det vara nog. Nu vänjer jag mig inte mer!

4 kommentarer:

Vera & Wilfords värld sa...

Du är en äkta mammahjälte! :-) Tror inte jag hade klarat alla de där sakerna. :-)

Lallamen sa...

Tja, vad har man för val ;-) Kan erkänna att jag tog ut en hel del ilska på den där eländiga tvättmaskinen... Den fick höra både fula tillmälen och tåla att bli lite sparkad på.

allt o inget med jeanette sa...

Hej!!
Vad kul att läsa, jag hör din röst när jag läser!! :)
Maskiner ska ju bara fungera eller hur.
Hittade ni några hyllor?
Kram Jeanette

Lallamen sa...

Du hann före mig...
Har ägnat mig åt att beställa ny tvättmaskin sedan jag kom hem. Borde definitivt sova nu men vi fastnade framför ett NCIS vi inte sett.