fredag 4 mars 2011

Hur har det blivit så här illa...


Jag som älskar porslin och glas. Jag som har hel teservis, hel finservis, dussinet fullt av vackra glas på fot, kaffereps-koppar med blommor och guld... Jag som drömmer om att ha både sommarservis och vinterservis och kanske julservis dessutom. Jag som porslinsknarkar på Traderasidorna precis som andra sitter fast i svåra Hemnetberoende.
Hur kunde det bli så här.
Öppnade ett av köksskåpen och såg helt plötsligt vilken hysterisk röra som huserar på vår glashylla. Jag måste antingen köpa nya lika glas (säg inget till min man, snälla) eller så får jag acceptera fakta och kanske göra en grej av det och istället införskaffa vackra udda glas allteftersom de jag har går åt.

4 kommentarer:

Anders Lundblad sa...

Jag har alltid föredragit lika glas i hela serier. Men med åren har jag kommit att värdesätta de gamla vardagsglasen som följt med hela tiden. Bara ett eller två kvar av samma slag men de bär på vår familjehistoria.

Tänker mig därför en kompromiss - snygga serviser till fest. "Hulter til bulter" (som det heter på norska) till vardags.

Samma sak gäller förstås andra prylar i hemmet. Visst är det snyggt med designade hem men just blandningen av gammalt och nytt tror jag är sunt för själen.

Men begränsa nyinköpen om du inte vill drunkna.

Lallamen sa...

Jag tror du har helt rätt. Den vackraste skålen i mitt skåp är egentligen en väldigt sliten blå enkel plastskål. Men, den var mormors och nu är den min och när jag ställer fram den på bordet ställer jag också fram hundratals minnen. Jag kan känna smaken av mormors köttbullar och höra köksklockans tickande i deras kök.

Hulter til bulter får bli mitt nya valspråk (det passar så bra när man har fyra barn på något sätt...) ;-)

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Eller be barnen hjälpa till med disken... Handdiska...

Lallamen sa...

Jeanette: Vilken alldeles utmärkt idé ;-) Då kan man ju få porslinet utbytt flera gånger varje år...