lördag 5 mars 2011

Lilla Vasaloppet

Stora A inför starten

Idag var det dags för skolans årliga Vasalopp. F-2 kör 2,5 km och 3-5 kör en halvmil.
Barnen var laddade och glada inför det hela.

Precis innan starten går

Efter en stund ringde telefonen och jag fick alarmerande nyheter från spåret. Stora A:s pjäxa hade släppt från sulan efter ett tredjedels varv och han var sist av alla och jätteledsen. Mammapanik!!! Men tack och lov för fantastiska medmänniskor. En av mammorna som åkte loppet hade samma storlek som min käre son och bytte helt enkelt både skidor och pjäxor med honom. Helt underbart.
Jag var lite orolig inför varvningen och väntade mig en ledsen och deppig kille men han spurtade förbi med tydligt sikte att köra om tjejerna i trean som just passerat. Det var så roligt att se honom gå i mål en stund senare - han var så glad. Att fullfölja ett lopp som startade så dåligt och ändå behålla humöret var den absolut största vinsten.


V korsar mållinjen

Fröken A på väg mot mål

Innan han dök upp var det målgång för både V och fröken A. Lilla damen har tyckt det varit segt att träna med pappa inför loppet men även hon var vid väldigt gott mod. H hjälpte till att heja fram dem.

Lillebror hade laddat med glitterpompoms

Vi avslutade med röd dansk pölse från termosen och varm choklad med vispgrädde.

Kebab och ris gick ner i ett huj

Med mig hem hade jag sju barn, efter att ha blivit av med den yngste som hängde med kusinen. Det bakades, byggdes kojor och spelades Wii hela eftermiddagen.

Fröken A och kompis J bakade kladdkakemuffins med mängdes av lila dekor ... vaniljchokladfluff, marsipanblommor, strössel och glittergelé.

Nu är stora A på övernattningskalas, maken är på Cebitmässan i Hannover och det är snart dags för mamman att krypa till kojs precis som de tre små.

2 kommentarer:

[SH] sa...

"maken är på Cebitmässan i Hannover"
Nu blev jag lite (läs: jättemycket) avundsjuk på honom... :)

Lallamen sa...

Ja, vissa har det bra sa hon, som tentapluggar med fyra barn runt benen, utan någon som helst bitterhet ;-)