måndag 13 februari 2006

Huset fullt

Idag har det varit full rulle hemma hos Lallamen & co. V fyllde ju år för en massa dagar sedan men det har inte varit läge för släktkalas förrän idag. Åtta vuxna och nio barn var vi och vår älskade Nillos Bandrillos njöt så av uppmärksamheten då vi sjöng och hurrade för honom. Vi har anammat familjen K:s (alltså min brors familjs...) sed att låta födelsedagsbarnet stå på bordet intill tårtan under själva celebreringen och han såg ut att tycka det var både läskigt och kul.

Åt gjorde vi förståss. Helstekt fläskfilé med ris och en helt fantastisk sås. Då man brynt köttet och stoppat in det i ugnen för att gå färdigt slår man på lite vatten i pannan. Sedan får fint hackad shalottenlök puttra där tills den är alldeles mjuk och god. I med grädde och ett par rejäla teskedar fransk senap. Precis innan servering rör man också i hackad persilja.
Jag törs inte tala om hur mycket sås som gick åt men med tanke på sällskapet så kan jag lugnt säga att det var en hel del.
V har ju inte direkt vansläktats då han säger "Jag vill ha hå mycke hås hå det her ut hom hoppa" (tolkhjälp - byt ut H mot S så är det lättare att förstå)

Tårta åt vi givetvis också. En snäll hajtårta som kan beskådas här

Inga kommentarer: