måndag 4 juni 2007

Lysande, Sickan

Idag fick jag och svägerskan en snilleblixt - allt på grund att vi refererade våra egna blogginlägg för varandra. (Visst är det superpatetiskt när man inte ens kan hålla sig tills människan hunnit läsa själv utan att man faktiskt ringer och berättar vad hon skulle kunnat läsa på egen hand om man haft längre tålamod än två timmar...)

I vilket fall som helst så berättade hon om sina semesterboendeannonser med staketkrav och då fyllde jag i med min nya upptäckt att fyrbarnsfamiljer hör hemma i kohagar. Lite skrattande sa jag att hon fick sätta sig i fårhagen istället för det har hon en alldeles bredvid tomten.

Och då, som ett hjärta, en tanke och en själ, såg vi framför oss visionen av en loj, avslappnad sommar. Fåren är nämligen på grönbete på annan ort (eller annan hage åtminstone) och kvar finns en stor vidsträckt hage med lummig grönska och stora ytor att springa på. Allt omgärdat av ett kraftigt nätstaket som bör vara totalt omöjligt för våra minimottier att forcera.

Där kan vi tillbringa sommaren i varsin solstol, givetvis i skuggan så vi kan behålla vår liljevita hy (ett av de två lägen bådas vårt skinn kan inta, kritvit eller djuprosa) läsande varsin god bok. Bredvid ska det stå en liten lagom stor uppblåsbar pool där vi kan plaska med fötterna när ungherrarna är på äventyr i andra änden av ängen. Antagligen får vi släpa ut en skön fåtölj också till Syster Yster som kommer ägna större delen av sommaren åt att amma Pelle Plutt.
Memi, Boppe och lille H kommer ostört få roa sig kungligt och när hösten kommer är vi mödrar glada, pigga och avstressade efter en hel sommar i fårhagen.

Makena, du undrade om jag hade tips på en bra kohage... Jag kan bara säga varmt välkommen till fåren istället. Och alla ni andra kära läsare med små herrar och damer med mycket spring i benen hälsas även ni hjärtligt välkomna till sommaren i hagen.

4 kommentarer:

Makena sa...

Så det är får som gäller nu alltså! Känns bra med tanke på att jag är en aning skrajsen för kor...Man tackar för inbjudan! Men det får bli nästa sommar då..för denna sommar har jag ju bara tre barn som jag har full kontroll på utan vare sig kohagar eller fårängar :O

lillamamman sa...

Frågan kvarstår: om det är så lätt för fåren att rymma (som det ju uppenbart är), vågar vi då lita på att våra småttingar inte tar sig ut?

Om du och svägerskan kör ett provpass, så är jag villig att joina (om resultatet utfaller till belåtenhet) ;-).

Lallamen sa...

Det vi klurade på var att koppla in elstängslet första dagen. Det borde väl lära dem en gång för alla ... ;-)

lillamamman sa...

Oh, det var pedagogiskt! Att jag inte tänkt på det förr. Var köper man sånt???