torsdag 13 november 2008

Baklängeskurragömma

Barnen leker baklängeskurragömma på ovanvåningen. Den där alla utom en räknar och där man sedan gömmer sig tillsammans med den första när man hittar honom. Förlorar gör den som är kvar och letar sist.
Ska bli spännande att se om lille H förstår att man inte ska vråla "HITTAD" med högsta volym den här gången.

(Kommer aldrig glömma när jag och de tre yngsta stod hopklämda i en garderob hur länge som helst. Stora A som var den enda som var kvar hade tröttnat och satt sig och titta på TV istället. Utan att säga till)

Uppdatering: Lilla H sitter just nu på en stol i köket och säger "de där killarna får hitta mig här istället, i söööket"

7 kommentarer:

Makena sa...

Hade aldrig hört om denna lek. Förklarade på K och han tände direkt och fick med sina syskon och dagbarn + pappa på baklängeskurragömma: Jättekul hade de! Särskilt när pappa (avsiktligt) förlorade och de hoppade ringdans runt honom och vrålade: "PAPPA FÖRLORADE! PAPPA FÖRLORADE..." :) Tack för det tipset!

Lallamen sa...

Kul att kunna tipsa om något nytt. De får väl ta och köra tillsammans någon dag, pojkarna våra.

Makena sa...

Absolut! :)

Agda-Magda sa...

Lilla H är ätbar, det har jag alltid sagt.

Agda-Magda sa...

Lilla H är ätbar, det har jag alltid sagt.

Ingela sa...

så otroligt smart att tröttna på leken....

Lallamen sa...

Ingela: Å andra sidan har jag glömt honom en gång på vanlig kurragömma också. Vi var på Länna och jag fick en varuleverans och blev stående och prata med Agda-Magda. Efter 20 minuter kom jag på att vi ju var mitt inne i en omgång kurragömma. Men sonen var sååå nöjd, han trodde han jag hade letat hela tiden så han tyckte att han hittat det bästa gömstället i världen :-)