torsdag 13 november 2008

Det är tanken som räknas

Att fylla i bensin i bilen har blivit betydligt roligare under senaste tiden. Idag var det riktigt kul.

På vår lilla mack har de en begränsning att tankar man med kort säger pumpen "stopp" när man kommer till 800 kr.
Vi är ju sådana där miljöbovar med stor bil och törstig tank. Ja, man tvingas nästan bli det med fyra barn om man inte stuvar undan en i bagaget eller en takbox eller så... Sjusitsiga bilar med rymligt bagage som drar 0,54 l/mil är det lite ont om än så länge, speciellt på begagnat marknaden till hyfsade priser. Nåja...
Bilens törstighet och pumpens begränsning har gjort att jag under hela sommaren aldrig kunnat tanka fullt. Det är en udda och tämligen oangenäm känsla man får när man hör att bensinflödet börjar mattas och inser att det inte beror på att tanken är full utan att man närmar sig 799 kronor och 98 öre. Men det har bara varit att bita ihop och se glad ut (och cykla till ICA istället)

Så idag var tanken tom - ekande tom. Så där tom att man får halv ångest när man ser hur mycket som går i för man visste inte ens att tanken rymde så mycket. Du vet, då när man inser hur nära man var soppatorsk på motorvägen. Men det var gott att titta på pumpmätaren då munstycket slog av. Tanken var inte bara full - jag lyckades inte ens komma över 700 spänn.

Inga kommentarer: