fredag 17 april 2009

Idre

Sladden är funnen...


Mellanmål på trappen. Systeryster, pelleponken och mina småttingar tog det lite lugnt medan fadern tränade stora A i slalombacken.

Lilla A testar hur djup snön är. Skidspåret går 10 meter från ytterdörren och närmsta backe ligger ytterligare 30 meter bort.


Utsikten från stugan var magnifik. Norge skymtar i bakgrunden...


När liftarna stängdes satte vi på bastun. Barnen insåg snabbt det roliga i att få ge sig ut i snön med bara badkläder. Här är lilla A och kusin Lala på väg uppför pulkabacken.

H i något för stora stövlar
Stora A insåg till slut att det blir ännu roligare när man lärt sig bromsa och svänga ordentligt. En modig och våghalsig kille som helst vill att det ska gå undan redan från start.

V fräste fram i stora backarna efter bara en dag. Båda killarna tyckte det var superkul och längtar redan till nästa vinter.
Sista dagen var perfekt. Solen sken, lunch i backen, skidåkning i bara t-shirt. Även lilla A och H fick prova på att åka slalom ett par timmar. Och till sist gav sig även undertecknad ut och testade om jag fortfarande kunde efter nästan 25 år sedan sist.
(jag tog mig både ner och upp utan brutna ben så - ja, det kunde jag...)

1 kommentar:

Frida sa...

Calles hus? Har också varit där med ungdomarna i vår församling. Så vackert! Men då var det inge snö.Vad härligt det ser ut! Skidor är dock inget för mig, jag vill helt ligga i en bubbelpool medan maken åker snowboard.