söndag 5 februari 2006

Trött, mätt och belåten

Nu är bröllopet över.
Jag är så infernaliskt trött, speciellt i fötterna. Men allt har gått bra och brudparet var så nöjda med allt.
Bloggar nog mer om det imorgon men vill i alla fall ge er receptet på min "hemliga" fisksås så här inför söndagsmiddagen...

Lallamens Vitvinssås
Tag sisådär 2 liter vitt vin och häll ner i en stooor kastrull. Häll i en hel flaska hummerfond och ett par kannor vatten. Koka en stund. Tillsätt 4 liter matlagningsgrädde och resterna av vispgrädden som du inte använde till tårtorna. Vispa ner nån deciliter maizenaredning, pressa i ett par citroner och gödsla friskt med citronpepparburken. Ös ner innehållet i en ask fiskbuljong (lilla storleken) OBS! Kom ihåg att ta bort folien från tärningarna först.
Smaka av med ca en näve salt. Småputtra minst en kvart.
Mottag folkets jubel!!!

Räcker till drygt 100 personer

3 kommentarer:

Ina sa...

Åh, det låter jättegott! Jag ska svänga ihop den nästa gång vi har sisådär 100 gäster - det kommer att ske vilket år som helst nu!!

Anonym sa...

Hur stor är en tjogondels näve..? :)

Lallamen sa...

SH - det är det som är hemligheten förstår du ;-)

Ina - vi får väl ta en maillisteträff med massvis vitvinssås