fredag 25 maj 2007

Ett ord i rättan tid

Sitter här i köket och njuter av stillheten. Ska snart plocka ut ett par stekar ur ugnen men de är inte riktigt färdiga ännu.

I morgon ska jag ordna lunch åt nästan 20 stycken hungriga bibelskolelärare och jag har haft en lite trilskandes äppelkaka i ugnen som inte ville stelna - därför är klockan lite sent. Innan maken gick och knoppade tog jag tillfället i akt och pustade över att jag också gärna krupit ner under täcket. Han påminde mig då om det som står i Matteusevangeliet 10:42 Och den som bara ger så mycket som en bägare friskt vatten åt en av dessa små därför att det är en lärjunge - sannerligen han ska inte gå miste om sin lön.

Tänk att Gud ser när jag står och hackar persilja, kavlar marsipan eller reder sås och han tycker det är så viktigt att han lovar att han ska ge lön för det. Jag är definitivt ingen talare som trivs att stå på scenen och sjunger gör jag hellre än bra. Så underbart att få välsigna andra med det som jag kan istället och veta att det också är betydelsefullt.

Just nu inför skolavslutningar och sommaruppehåll är det mycket olika saker som händer men med det bibelordet i bagaget känns det lätt att lyfta ögonen och se lite längre än till närmsta grytlock.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hjärtat mitt.......

Du gör MYCKET, och det mesta gör du bakom kulisserna
....ett ord till i stil med det din man gav dig:( för övrigt är det en kung som har sagt det,Kung David du vet)" Sådan deras lott är som drar ut i striden, sådan skall deras lott vara som stannar vid trossen. De skall dela lika!!
Puss mitt hjärta
mam