lördag 26 maj 2007

Jag är inte bara mamma utan tandläkare också...

Ja, det är jag ju inte förståss. Tandläkare är jag bara rädd för, men...

Är just hemkommen från en mysig kväll med tjejerna i cellgruppen. Först var vi på Kreta och åt god och billig grekisk mat och sedan for vi till Y och åt marängbakelser och drack en jättebalja kaffe (därför jag är klarvaken kanske???)

Vi träffas nästan alltid med barnen i släptåg i vanliga fall men för andra gången denna vecka kunde jag alltså sitta med vänner och prata ostört. Och det är sådana gånger det kommer fram att vi inte bara är mammor utan vi har en hel del annan klokskap i oss också.

När man aldrig hinner prata till punkt i ett ämne utan att bli avbruten eller när halva sällskapet är sysselsatt med att snyta näsor, trösta ledsna småbröder, hindra någon från att klättra i gardinen osv ja, då är det lätt att samtalet hamnar i vällingträsket. Man pratar om barnen och det som händer runt omkring men kommer inte så mycket längre. Ikväll har vi diskuterat politik bland annat och debatterat föräldraledighet, sverigedemokrater, valfrihetsreform med mera. Så roligt, givande och intressant.

3 kommentarer:

Makena sa...

Vilken lyx att prata med vänner utan barn (med sig)och det vid TVÅ tillfällen samma vecka! Du är avundsvärd! ;) Lätt att glömma att man är nått annat än mamma ibland ju...

Lallamen sa...

Men hej, så roligt att se dig här. Var in och läste din blogg häromkvällen men kom inte för mig att skriva något.
Ja, det känns våldsamt lyxigt med två sådana tillfällen samma vecka. Det blir verkligen annorlunda när man har tid att verkligen prata "färdigt". Nu längtar jag bara efter lite tid på tumanhand med min käraste också. En eller två nätter utan barn - det vore den största lyx jag kan tänka mig just nu ;-)

Makena sa...

Kul att du hitta min blogg! :) Är ju rätt ny som bloggare...På tuman hand tid är ju inte heller alltid lätt att få nej. Men just nu (innan bebis kommer ut tänker jag ;)) har vi tre barn som somnar i egna sängar c:a 19-20. Sen har vi kvällen och natten fri (för det mesta):D. Dvs när maken inte jobbar sent ,som han iof gör rätt ofta...Hoppas ni kan få loss lite ensamtid snart då!!!;)