onsdag 22 mars 2006

Barns logik

Jag började fundera på vad i allasinadar Stora A, snart 6 år, menade idag. Han började nämligen prata om att han så gärna ville få åka detektivbuss. Tänkte att det kanske var någon slags utflyktsmål de pratat om på Bolibompa eller att han hört någon bok om någon detektiv som åkt buss eller...
Till slut förklarade han att det ju var en sådan här buss med två våningar. "Aha, dubbeldäckare" sa jag och pappan.
"Javisst jag glömde att det hette dubbel-deckare och inte detektivbuss..."
Häftigt att se vilken logik som ofta finns bakom sådant barnen säger som först kan verka helt obegripligt och taget ur luften.

Även sonen V, 4 år, snappar upp sådant det pratas om både hemma och på radio och TV. Häromdagen satt han och spelade dataspel men rätt vad det var kom han ner med deppig uppsyn och slokande axlar. "Jag kan inte spela Kalle Kunskap mer. Det funkar inte längre. Jag tror han har fått fågelinfluensa"

3 kommentarer:

Moderna sa...

Hahaha underbart!

Sambons lille D sa en underbar sak när vi skulle baka chokladrutor häromveckan. "Är chokladfönstren klara snart?" frågade han.

Ja, rutor och fönster ...det är ju logiskt helt enkelt!

Mams sa...

Härligt! Sitter verkligen och ler igenkännande:0)

Kram Mams

Lallamen sa...

moderna: Chokladfönster är ju klockrent. Helt underbart.

mams: Jag tycker det är så mysigt att se hur lika barn trots är. Det finns verkligen tider och perioder som "alla" går igenom och det är gott att känna igen sig i varandra.