måndag 13 mars 2006

Mat från havet

Ibland är det lite si och så med matlusten hos mina småttingar. Det är då man får ta till stora fantasi-hatten och komma på någon kreativ idé som gör det hela lite mer spännande.

Vanlig grillkorv, ris och ketchup kan få ett spännande havstema. Bläckfiskkorv gör man genom att snitta upp 3/4 av korven till 6 armar. Steks sedan som vanligt och är man ambitiös gör man små hål för ögon och mun innan servering. Riset har jag färgat med blå hushållsfärg* som jag köpt på Verner & Verner. En sjöstjärna av ketchup och en skål skurna grönsaksstavar bredvid. Voila! Snabb, enkel och rolig variation på annars ganska tråkig barnmat.


*Hushållsfärg i alla upptänkliga färger hittar du också hos Tårtdecor.

2 kommentarer:

Moderna sa...

AAAAH vad coolt!! Just korv och ris är rätt enkelt att få i våra fyra, men gud vad coolt det såg ut

Lallamen sa...

Visst är det lite skoj. Stora A är otroligt fantasirik så han har nu en idé om att jag färgar hälften av riset brunt och hälften blått så det blir både hav och strand. Sedan ska ketchupen vara svart så bläckfiskarna kan spruta ketchupbläck. Sjöstjärnor av falukorv och snäckamakaroner ska det också finnas. Slutligen ska det toppas av små nystan grön spaghetti som ska vara sjögräs...

Snacka om en hel story i en enda måltid