tisdag 21 mars 2006

En lekkompis

Träffade just våra nyinflyttade grannar. Innan de flyttade in sa jag och maken att hoppas de har barn som lilla A kan leka med. Kan ni förstå - deras dotter är 15 dagar äldre än vår. Kunde ju inte vara bättre.

På vår lilla radhusgård bor det barnfamiljer i åtta av husen och det finns 12 barn i förskoleåldern (varav 1/3 är våra *s*). Det skiljer 3,5 vecka på stora A och ett av grannbarnen. En annan granne fick en son fem veckor innan bebis H föddes och nu har då lilla A fått en ännu mer jämnårig lekkompis. V är den enda som inte har någon exakt lika gammal men det finns en kille som är ett halvår äldre och en tjej som är knappt ett halvår yngre. Dessutom har han en kompis ett kvarter bort som vi låg tillsammans med på BB.

Känns som vi bor på exakt rätt ställe här i världen :-)

4 kommentarer:

Var dags glimtarn sa...

Grattis sånt är ovärderligt! Själv har jag nästan glömt bort hur det är att ha grannbarn... Här kör man till kompisar :(

Lallamen sa...

Så har min svägerska det också. Jag är inte avundsjuk...

Ina sa...

Kompisar runt hörnet? Finns det sådana ställen :o) När dottern fick frågan på dagis vem som var hennes vänner hemma svarade hon "katterna". Både gulligt och sorgligt... så är det ju - här finns inga människokompisar. Men annan livskvalité, det är jag övertygad om, det måste jag vara övertygad om!

Lallamen sa...

Absolut fullt med livskvalité. Min man är uppväxt som ni bor och han har då inte lidit av det. Nu har hans bror tagit över huset så uppenbarligen måste han också ha tyckt att det var bästa möjliga uppväxt för sina barn.
Jag tror stora A skulle trivas alldeles utmärkt som ni bor. Han kan tycka det är så besvärligt när grannbarnen kommer och "stör" :-) Han har så fullt upp med allt sitt pysslande och fantiserande