tisdag 17 april 2007

Då tar poliskonstapeln dig, det vet du ju. Tut tut tut

En vanlig yrkesdröm hos små killar i 4-5 årsåldern sägs vara att bli polis eller brandman. Vare sig stora A eller V har någonsin sagt sig ha några funderingar åt det hållet. Här är (och har varit under lång tid) istället drömmen att bli djurskötare, ha godisfabrik och möjligtvis köra ambulans. Lillasyster däremot kom häromdagen och deklarerade bara så där att hon hittat sin blivande yrkesbana (Jaja, det förstår ni säkert utan att jag skriver ut det att hon uttryckte det lite annorlunda) Kontentan av det hela var i alla fall att hon utan tvekan ska bli polis och "ta fast huvar" -ta fast tjuvar - då hon blir lite äldre. En tuff dam vår lilla.

Faktum är att hon sedan en månad tillbaka sover själv på nerevåningen. Hon ska ligga i soffan med en filt och de gånger jag försökt bära upp henne efter att hon somnat har slutat i katastrof. Antingen har hon vaknat i trappen och börjat skrika att jag ska lägga tillbaka. Andra scenariet har varit att hon vaknat i sin egen säng ett par timmar senare och då börjat skrika att jag ska lägga tillbaka henne.

V var lite orolig häromdagen. "Men lilla A, ä du inte lite rädd? Det är ju bara du därnere. Tänk om det kommer några tjuvar???"
Svaret kom snabbt och självsäkert: "Ja, men de' e' ju däffö'. Ja ska ju hånga huvarna..."

Inga kommentarer: