måndag 9 april 2007

Strålande dag

Tanken var så god...
Mor påtandes i rabatterna i vårsolens sken. Far skulle gräva och göra grund till lekstugan som just nu står, som nedslängd från skyn, mitt på gräsmattan. De små barnen skulle leka beskedligt iklädda tjocka tröjor och toppluvor och de stora gossarna skulle trampa omkring på cyklarna eller spela kula.
En riktigt härlig annandag påsk

Så kom då verkligheten.
Drar upp persiennen och konstaterar att marken är täckt av snö och snålblåsten viner runt knutarna. Molnen hänger tungt över himlen och någon vårsol kan inte ses någonstans.
Stora A vaknar och vrålar att han har ont i magen. Kräks en stund senare. Kräks igen ... och igen...
På H rinner näsan i strida strömmar och likaledes i den andra änden. Mor och far slåss om vems tur det är att byta blöja.
"Men jag bytte ju förra"
"Jovisst, men jag har ju tömt spyhinken däremellan. Det måste räknas som två blöjor minst..."
Lilla A och V slåss om cykelpumpen och stora A skriker från sitt sjukläger: "Men var tysta då. Jag blir ju hörselskadad här. Vill ni att jag ska dö kanske???"

Nästa lördag - då ska mor påta i trädgården och barnen spela kulor och de stickade tröjorna kommer inte ens behövas i vårvärmen...

3 kommentarer:

Ina sa...

...så kan det bli istället! Här förmörkades den "strålande dagen" av samma snötunga moln som hos Lallamen - men också av att Ina inte kunde det här med "bindande avtal". Just nu är jag rädd så jag darrar av vad jag kan ha ställt till med. Hoppas nästa helg blir strålande för oss båda istället!! Krya på sjuklingen, dessutom!
Kram

Millan sa...

Men usch då!
Fast det blir nog som du skriver.. nästa lördag är bättre. Strålande solsken och friska glada barn! :)

Agda-Magda sa...

Det är ju verkligen ingen rolig verklighet du beskriver, men jag kan ändå inte låta bli att skratta! Antingen beror det på att jag någonstans är lite glad för att det är fler som inte får så mycket gjort, eller så beror det på att du beskriver det hela så underhållande. etter så är det kanske en kombination av båda...
/Agda-Magda