lördag 21 april 2007

Ingefärsglaserad fläskkotlett

Hysteriskt enkelt men vansinnigt gott. Precis som maten gärna får vara en lördagsförmiddag när man har mycket annat som också ska hinnas med.

Ingefärsglaserad fläskkotlett
4-6 portioner

800 g lövskuren benfri kotlettrad
2 msk finhackad ingefära
1 purjolök
1,5 dl vatten
0,5 dl soja
0,5 dl strösocker
0,5 dl sherry
2 krm salt
2,5 msk maizenaredning

Strimla köttet och purkolöken och finhacka ingefäran.
Blanda allt utom redning och salt i en kastrull och koka upp. Sjud under lock 30 minuter. Red och smaka av med salt.
Vi är riktiga såsälskare så jag brukar dubbla såsmängden (vatten, soja, socker och sherry)

Till detta passar det utmärkt med kokosris och grovt skivad gurka.
Kokosris gör du av jasminris genom att byta ut en del av vattnet mot en burk kokosmjölk då du kokar det.

Inga kommentarer: