onsdag 18 juli 2007

Glasstips nr 1


Åker ni E4:an förbi Norrköping den här sommaren rekommenderar jag en avstickare till Söderköping. Där finns glassrestaurangen Smultronstället som verkligen är värd ett besök. Glassen är god men framförallt är det de fantasirika uppläggningarna och smakfulla kombinationerna som gör det till en riktig höjdarupplevelse att sitta vid Göta Kanal och njuta. Igår köade vi ca tjugo minuter för att få en plats men det var det helt klart värt.

Barnen valde varsin glass och vi vuxna delade på en och vi åt tills magen stod i fyra hörn...Stora A tog en Kvack Kvack med päronglass, bananglass, Kinderägg och sur tunga.V valde en Benrangel med mjukglass, vaniljglass, sura dödskallar, fruktrån, smarties och ett självlysande skelett.


Lilla A ville ha den med fjäril och ingen annan. Att den kostade sina modiga 88 kr var inget som bekymrade henne :-) Jag hjälpte henne så gärna att äta upp bananglass, chokladglass och mjukglass blandad med chokladsås, maränger och bananskivor.

H fick givetvis en Gottegris som var jorgubbs- och mjukglass med strössel och skumjordgubbar och själva valde vi Chansen. Jag minns inte innehållet exakt men det var mjukglasss, chokladdoppad vaniljglass och ytterligare ett par sorter garnerat med chokladgaller, chokladpengar och en Tian-lott. Stora A uppmanade alla syskonen att knäppa händerna och be att det skulle bli vinst på lotten men då protesterade V högljutt och sa att om det var någon som skulle be då var hans nya skrubbsår på knät betydligt mer angeläget...

Så stoppa stora plånboken i bakfickan och gör en utflykt till sommarstaden Söderköping och Smultronstället! Våra barn drömmer redan om vilka glassar de ska välja nästa år. Den med blå rök eller guldpokal ligger bra till.

5 kommentarer:

Ina sa...

Mitt absoluta favoritställe utan konkurrens också!! De senaste 2 åren har vi kört snik-modellen och köpt i glassluckan; en "hinke" vilket alltså är en hel HINK med glass. Sju kulor om jag inte missminner mig, mjukglass, sås och strössel. Vi brukar dela en på hela familjen - vår är ju inte så stor! :o) Men när du skriver så härligt nu kanske vi ska unna oss att sitta på serveringen i år och njuta. Jag tror jag har samma smak som lilla fröken. Fjärilen skulle passa mig utmärkt... och ungefär 73 andra av deras varianter också. MUMS!

Lallamen sa...

Vi har också bara handlat i glassluckan tidigare men det var faktiskt en riktig upplevelse att sitta och läsa denna jätte-meny och bara välja och vraka. Tycker absolut att ni ska prova det också.
Hoppas att ni har det bra och du ska veta att jag tänker på dig och de dina.

Moderna sa...

Åh dit brukar vi åka också när vi är på landet (dvs mina föräldrars sommarställe). Vi brukar helt enkelt strunta i lunchen den dagen och åka till Smultronstället och äta glass istället. Underbart!

Ebba sa...

Tackar för tipset!! Åkte till Trosa i helgen och jag lyckades övertala maken om att det var en bra ide att åka förbi söderköping... MUMSIG glass!!! Elias som är 5 valde en benrangel, dottern som är 3 valde "småkryp" och jag en "chansen" :-) fast MÄTT blev man!

Luna sa...

Hej, ramlade in här i dag och glassälskare som jag är har jag funderat på att uppsöka det stället någon gång i mitt liv. Har hört talas om det förr och de verkar ha helt fantastiska glassar!! =)