söndag 8 juli 2007

Lyckan

Lyckan kan se ut på många sätt. Ditt barn som ler mot dig, alla rätt på provet, ja på frieriet, en kaffetår hos bästa vännen en dag då allt är eländigt...

Men Lyckan kan också se ut som ett litet blått hus. Ett pyttelitet blått hus till och med.

Ett hus där man kan sitta på altanen och se fjorden glittra bakom tallarna på en plats där det är tyst och stilla och stressen är lämnad långt långt borta. Runt Lyckan ligger skogen där man kan plocka bär och kantareller eller gå ner till vattnet och lägga nät eller bara driva omkring på en flotte. Där har man tid att läsa en deckare hela natten eller bara ligga på gräsmattan och glo på molnen som seglar förbi. Eller varför inte spela dataspel en halvdag medan barnen badar i en uppblåsbar pool. Farmors hus Lyckan är full av härliga somriga minnen.

I morgon åker mannen och storpojkarna till Lyckan. Kanske är det sista gången. Snart kommer någon annan få uppleva Lyckan och kalla den sin egen. Farmor flyttar och även om jag gläder mig åt att hon kommer många mil närmre så är det med sorgset hjärta och mycket saknad jag står över det här besöket.

Lyckan kommer, lyckan går ... lycklig den som Lyckan får...

Inga kommentarer: