söndag 8 juli 2007

Spidermantårta


Måste visa den här tårtan som stora A hade på sitt kalas nu när han fyllde sju år.

Det är vanliga bottnar med chokladganasch mellan. Själva Spiderman skar jag ut i en tjock platta MMF och sedan målade jag honom när han stelnat till lite.

Födelsedagsbarnet var mycket nöjd...

3 kommentarer:

Ebba sa...

Verkligen tjusig årta! Nu har ju jag förstått att det är något av din specialitet, men HUR har du gjort? MMF, vad är det? Och vad har du målat med? har en spiderman-tokig unge här hemma, och det skulle vara kul om man lyckades överraska med en spidermantårta... ;-)

Lallamen sa...

MMF är min favorit. 2 dl marschmallows stoppas i mikron tillsammans med 1 tsk vatten. Kör i kanske 30 sek tills det "fluffar" upp. Eventuellt kan man ta ca 1 tsk kokosfett och stoppa ned också men det funkar lika bra utan. Sedan rör man ner omkring 2,5-3 dl florsocker och knådar tills det inte klibbar fast längre. Barnen brukar gilla det mycket bättre än marsipan.
Färger har jag köpt på Ebay men det finns på t.ex. www.tartdecor.se eller www.dekoreramera.se Här i Uppsala har de även färg på Uppsala färg och har du en Werner&Werner i närheten kan du nog hitta något där.

Ann-Sofie sa...

Hej! Mäste ju fråga om denna fina tråta, har en blivande fyra åring som är tokig i spindelmannen. Har du lagt MMF på hela tårtan och sedan målat bakgrund och bild? Vilken typ av färg har du använt, airbrusch eller?

Mvh
Ann-Sofie