fredag 20 januari 2006

Gulprickiga

Mina små skatter var alldeles gulprickiga ikväll då de kröp till sängs. Vi har avslutat kvällen med målning av en jättekartong. Superskoj hade vi och köket blev inte alltför kladdigt.

På måndag fyller V 4 år och han och tjejkompisen T som fyller imorgon (vi låg på BB ihop) ska ha stort sjörövarkalas. Planeringen är i full gång och jag tror mammorna är minst lika uppspelta som barnen. I torsdags inhandlades 5 meter svart tyg som ska klippas till bandanas och en jättesjörövarflagga. Piratögonlappar i skinn gör M och själv har jag klippt ur 20 "krokar" i kartong som sedan viras in i aluminiumfolie och sticks in i en muffinsform=kapten Krok.

Den stora kartongen som vi grundmålat ikväll ska smyckas av ett piratskepp med ett par farliga sjörövare vars ansikten är bortskurna. Tänkte ta foton av alla ungarna där och skriva ut som minne.

Nu återstår framförallt tårtorna som givetvis också blir "piratiga". En skattkista i sugarpaste ska dölja bigpacklådorna med glass och sedan kommer vi ha en stor "havsbotten" av kladdkaka där marsipanfiskar simmar och spunnetsocker-koraller döljer glittrande gulpengar. En stor bläckfisktårta ska vakta kistan men erfarenheten säger mig att det nog mest är föräldrarna som vill ha tårta, barnen brukar föredra kladdkaka och glass.

Imorgon ska jag ut och leta svarta ballonger för det vill V absolut ha och vad gör man inte för sin skatt ;-)

2 kommentarer:

Ina sa...

Ja, vad gör man inte?? Ta kort, ta kort!! Jag vill se alltsammans sedan! Jag vill vara med för att vara ärlig :-) !

Lallamen sa...

Jamenvisst, du som är ledig måndagar och allt ;-)