måndag 23 januari 2006

Oj


Nu känner jag mig skapligt matt. Födelsedagskalaset är över och vi hade 20 barn där + ett antal bebisar. Fikade, lekte lekar och gick skattjakt.

Tack och lov för Internet när man ska ha kalas. Själv är jag inte något vidare på lekar för den här åldersgruppen men vi hittade flera som funkade. Dessutom en del roliga tips vi inte hade kommit på annars, t.ex. en "Kapten Krok-hand" till alla barnen. (En kartong bit i form av en krok inlindad i aluminiumfolie och instucken i en mugg.)
Bra länkar för sjörövarkalas är denna på engelska och den här där det finns tips för allt från Barbiekalas till Dinosaurietema.

Tårtor hade vi givetvis med. En kladdkaka och två vanliga. För att följa upp pirattemat bestämde vi att kladdkakan fick vara havsbotten med massvis fiskar, snäckor och sjögräs. Brevid stod en tårta i form av en sten med mer havsliv på. Skattkistan som var fylld med glass vaktades av en stor gul bläckfisktårta. Kul tyckte barnen.

En annan sak som gjorde succé var ett piratskepp med två sjörövare där vi skurit ut ansiktet. Där kunde barnen bli fotograferade och de korten tänker vi skicka som tackkort.

Tack och lov för ett par lugnare dagar nu. Nästa vecka blir det full fart framåt igen :-)

5 kommentarer:

Sophia sa...

Wow vilket tårtbord! Det där rosa närmast kameran, vad är det? Ser ju helccol ut alltsammans! Att bara orka hitta på ett tema... *fniss* Våra kids fick leka själva nere i lekrummet de... Stackarna... ;)

Tackkorten var ju en jättekul idé! Den tror jag att jag ska sno till nästa kalas vi har, det var ju verkligen en skoj idé!

Ina sa...

Wow, ja - jag bjuder in mig till nästa kalas :-) ! Vad roligt ni måste ha haft innan, vad uppskattat av barnen under tiden och så skönt nu efteråt, eller hur?! Wow...!

Lallamen sa...

Det "rosa" är en tårta i form av en sten med ganska mycket för mycket kopparfärg i marsipanen *s* Innehöll jordgubbsmousse och vaniljkräm mellan chokladbottnar och var både lätt och rolig att göra.

Temat hade T:s mamma redan hittat på när vi bestämde oss för att kalasa ihop. Och i och med att vi har så ruskigt långtråkigt på dagarna och svårt för att få tiden att gå ... ja, då blev det så här ;-) (De har också fyra barn men på bara 3,5 år - klämde till med tvillingar när det var dags för tredje tätisen...)

Och på Inas fråga svarar jag Ja, Ja och Ja

Thinkerbell sa...

WOW. gud vilka häftiga tårtor. Här begränsar sig mina tårtbakarkonster till tårtbotten varvad med sylt/vaniljkräm och sen grädde och godis ovanpå. Lätt avundsjuk!!

Lallamen sa...

Det är mycket enklare än det ser ut egentligen. Hemligheten är att köpa massa kuliga färger på Ebay så blir det snabbt glittrigt och färgglatt :-)