onsdag 11 januari 2006

Yellow finned tuna


Har just läst lite tillbaka på Matälskaren och när jag kom till Kulinarisk klyscha om konstiga maträtter gick mina tankar till vår bröllopsresa. Vi var på Maldiverna och det var helt underbart. Snorkling, sol och kärlek ;o)
Varannan kväll dukades det upp en buffé och det var alltid så gott (och så mysigt det är att gå barfota i len sand inne på restaurangen). Men de andra kvällarna serverades det en tvårättersmiddag och man hade att välja på en kötträtt eller en fiskrätt. Köttet var segt som skosula så det föll liksom bort men alternativet... tja... kreativt var det ju!!? Enda fisken som användes var färsk tonfisk och den stackarn tyckte kocken han kunde behandla hur han ville.
Stekt tonfisk med vit vinssås var ingen riktig höjdare och kokt tonfisk med äggsås var definitivt oätlig. Värst utan konkurrens var ändå Friterad tonfisk i sötsur sås. Smaka på den!

1 kommentar:

Anonym sa...

*ryser*

Förstöra fina fisken så..! Fy!

Att våga kalla sig kock efter att ha förväxlat tonfisk med torsk och använt tonfisk som råvara till någon mysko thai-crossover...

*suck*

Tur för er att det bara var varannan kvälls om han fick härja fritt... :)