söndag 22 januari 2006

Nu är "DET" här igen

"DET" - detta märkliga, mystiska, illaluktande fenomen som plågat våra näsor och hjärnor i över en vecka nu. "DET"- denna undflyende förnimmelse som inte går att riktigt lokalisera. "DET" - som existerar på nivån 1 till 2 meter över golvet, mitt i köket. "DET" - en svag men ack så enerverande doft, lukt, ja t.om. stank av *viskar* kräk.

Det luktar helt enkelt spya i vårt kök sedan förra helgen. Inte överallt i hela huset. Inte ens överallt i köket utan just bara i lagom näshöjd då man rör sig sträckan diskmaskin till spis. Och ingen orsak kan vi hitta.

Som vi letat. Vi har vänt ut och in på varje köksskåp, vi har sniffat i plastbunkar, våttorkat väggar och tak, dragit ut allt som går att dra ut ... men så fort vi stoppar näsorna i ett skåp eller bakom kyl och frys eller nere på golvet... ja då är den borta. Lukten alltså!
Reser vi oss upp igen så letar den sig åter ondskefullt in i näsborrarna.

Grannarna måste fundera på vad det är för fel på oss. När barnen lagt sig börjar vi kväll efter kväll klättra på stolar, krypa på golvet och böka i skåpen. Ivrigt sniffande som energiska tryffelsvin. Hittills helt utan framgång.

Senaste två dagarna har vi märkt att "DET" dämpar sig när fläkten stängs av. Månne lösningen på vårt mysterium finns någonstans i våra vindlande ventilationsrör.
Sökandet efter sanningen går vidare...

4 kommentarer:

Sophia sa...

*fnissar* Skall bli otroligt spännande att få reda på vad det "där" är för något! Vi hade samma problem en gång. Vi tömde bokstavligen hela köket. Lukten försvann. Städade och ställde tillbaka allting - lukten kom tillbaka. Vi kom på vad det var - KATTMATEN!!! Sedan dess äter våra katter enbart torrfoder och vi har aldrig haft problemet igen, tack och lov...

Men, som sagt, följer spänt utvecklingen på er front!

Var dags glimtarn sa...

Ngt lik i fläkten *iiii*? Själv hittade jag två små möss där när jag lyfte bort fläkt"gallret" *urk*!!

Anonym sa...

Vet du vad jag tror? Att det var en gammal vitlök. För de luktar verkligen spyor...

Anonym sa...

Vet du vad jag tror? Att det var en gammal vitlök. För de luktar verkligen spyor...